Over De Driesprong

Wie zijn wij?

Wij zijn Anton en Brenda Boer en we wonen met onze drie kinderen aan de Noordwolderweg 6 in Noordwolde. We hebben 2 jongens en een meisje. Anne, Jessica en Luuk. Anton is op de boerderij geboren. Samen met zijn ouders en broer was hij mede-eigenaar van Fokveebedrijf de Driesprong. Sinds juli 2013 is het bedrijf gesplitst en overgenomen en wonen we als gezin op de boerderij. Sinds 2018 zijn wij zuivelboerderij “De Driesprong”.

Wat doen wij?

De belangrijkste tak is het melkvee. Er worden ongeveer 120 koeien gemolken op de boerderij. Daarnaast is er nog het jongvee en de droge koeien. Er lopen drie schapen en er is een hond, Jasper. Tweemaal daags worden de koeien gemolken. Als het gras groeit en het weer goed is, gaan de koeien de wei in. Zowel overdag als ’s nachts lopen de dieren buiten. Ze worden dan voor het melken naar binnen gehaald.

De meeste melk gaat naar de fabriek. Iedere drie dagen komt er een tankauto van Friesland Campina de melk ophalen. Een ander deel van de melk wordt zelf verzuiveld. Dat wil zeggen dat er op het bedrijf producten van gemaakt worden. Naast gepasteuriseerde melk is er ook, yoghurt, vruchtenyoghurt, vanille vla, chocolade vla, chocolademelk en hangop. De producten worden verkocht in een klein, maar fijn verkooppunt bij de boerderij. Naast de zuivel wordt er ook eieren en vlees verkocht.

Het vlees komt van de blonde d’aqutaine. Een vleesras. Die dieren lopen bij de ouders van Brenda op de boerderij. Daar leven ze in een kudde en lopen ze bijna het hele jaar buiten. Het vlees is puur, zonder conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Daarom is het vlees direct na de slacht ingevroren.

De eieren komen van Maatschap De Wie-Len uit Ellerhuizen. Het zijn vrije uitloop eieren.

Wij willen op onze boerderij laten zien hoe het is om melkveehouder te zijn. Daarom worden er regelmatig activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Bijvoorbeeld lentedag, koeien dansen in de wei, of gewoon een rondje over de boerderij lopen. Graag wel melden van te voren.

We zijn een praktijk-leerbedrijf. Dat wil zeggen dat we samen werken met AOC Terra en dat er regelmatig groepen leerlingen les krijgen op de boerderij.

Ook lopen er ieder jaar jongelui stage op ons bedrijf.